Leverbare materialen op aanvraag

EPS

Geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als EPS, is een materiaal dat niet alleen gebruikt wordt voor verpakkingen, isolatieplaten en bouwmaterialen, maar ook veel gebruikt wordt in de sign en reclame industrie. Het materiaal is lichtgewicht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor het maken van grote letters, logo’s en andere vormen voor reclameborden en displays. De gesloten celstructuur van EPS zorgt ook voor een glad oppervlak dat gemakkelijk te bedrukken is. EPS is recyclebaar en kan gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe producten, waardoor het een duurzame keuze is voor de industrie.

EPS blokken en platen van Orange-Tools
XPS platen van Orange-Tools

XPS

Geëxtrudeerd polystyreen (XPS) is een type kunststofschuim dat wordt geproduceerd door polystyreenkorrels te smelten en te extruderen onder hoge druk en temperatuur, waardoor er een dicht, gesloten celstructuur ontstaat.

Het materiaal heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, hoge druksterkte en vochtbestendigheid, waardoor het een populair materiaal is voor gebruik in bouwtoepassingen zoals isolatie van vloeren, muren en daken. Maar XPS wordt ook veelvuldig gebruikt in de reclame- en sign-industrie vanwege zijn gladde oppervlak, hoge stijfheid en weerbestendigheid. Het wordt vaak gebruikt als substraat voor belettering en displays, evenals voor gevelbekleding, decoratieve panelen en andere toepassingen waarbij duurzaamheid en esthetiek belangrijk zijn.

EPP

Expanded Polypropylene (EPP) is een lichtgewicht, gesloten-cellig schuimmateriaal dat is gemaakt van polypropyleen hars. Het wordt geproduceerd door kleine korrels van polypropyleenhars te verhitten totdat ze uitzetten en samensmelten tot een rigide, maar toch flexibele schuimstructuur. EPP-schuim heeft uitstekende slagvastheid, hoge energie-absorptie en goede thermische isolatie-eigenschappen.

Doe hier je aanvraag voor materialen bij Orange-Tools